Wat wij doen

Een heldere en inspirerende visie. Een praktische aanpak om complexe veranderingen in organisaties stapsgewijs te realiseren. En eenvoudige tools om te ontwikkelen naar een organisatie waar continu verbeteren verankerd raakt in haar cultuur. De rode draad in onze dienstverlening is om de menselijke maat terug te brengen in organisaties. Dit doen wij door te vereenvoudigen. Want vereenvoudigen brengt je bij de essentie. Vereenvoudigen kan op verschillende niveuas. Je kunt je omgeving vereenvoudigen waardoor je meer gericht aan het werk kunt gaan zonder afleiding. Je kunt vereenvoudigen op het niveau van gedrag. Denk bijvoorbeeld aan het vereenvoudigen van processen of het invoeren van bepaalde routines. Het meest effectieve is waarschijnlijk wel het vereenvoudigen op je doelen en je visie. Een heldere visie inspireert, geeft richting en verbind. En dat merk je op alle niveaus in de organisatie.

Visie verhelderen 

Als organisatie heb je een visie. Een inspirerende visie geeft richting en verbind. De juiste visie is daarmee een bron van motivatie en draagt bij aan meer effectiviteit binnen je organisatie. Maar hoe ontwikkel je de juiste visie voor jouw bedrijf? En voor je medewerkers? Want niet alleen organisaties hebben een visie. Ook medewerkers hebben een persoonlijke visie en missie. En pas als hun visie en die van de organisatie in lijn liggen, dan worden de beste resultaten behaald. 

Verandering realiseren

Er zijn tal van aanleidingen die vragen om een nieuw gedrag in uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan klantgerichter werken, willen voldoen aan hogere veiligheidseisen, gewijzigde wet- en regelgeving. Of de implementatie van een nieuw systeem. Verandering heeft vaak twee kanten. Een harde kant, de structuur en de systemen. En een zachte kant. De menselijke maat. Gedragsverandering in organisaties gaat over mensen. Hoe motiveert u uw mensen voor de verandering die u in uw organisatie wilt zien? Het gaat over het daadwerkelijk en duurzaam realiseren van doelen. De kunst is om te vereenvoudigen. Om de essentie boven tafel te halen. Dat is de basis voor succesvolle gedragsverandering. 

Verbeteren als cultuur

Bij continu verbeteren gaat het niet zozeer om een specifieke verandering. Het gaat over de behoefte om te ontwikkelen en te groeien. Het is een manier van werken en van leven. De behoefte om het elke dag wat beter te doen. Wij hebben een aantal eenvoudige tools waarmee u een stap kunt zetten richting een cultuur van continu verbeteren. Meer weten?