1 tip om visie om te zetten in resultaat

Veel mensen hebben net als ik dromen, doelen en voornemens. En veelal zijn we ook erg geïnspireerd om deze te halen. Alleen verwachten we gek genoeg dat we hetzelfde kunnen blijven doen wat we altijd al deden. We willen gezonder leven, energieker zijn, leuker werk doen en meer vrije tijd. We dromen misschien van financiële onafhankelijkheid of van een wereldreis of een carriere als kok. We weten wat we willen en waarom we het willen. We zijn geïnspireerd. En dan stellen we doelen. En dan blijven we de dingen doen zoals we ze altijd gedaan hebben. 

Ondanks alle positieve energie en alle goede bedoelingen stranden we vaak hier. Een doel hebben en iets willen bereiken betekent namelijk ook dat je iets anders zult moeten laten. Wat ben jij bereid om op te geven voor je succes? Ben je bereid om elke dag een half uurtje eerder op te staan om te sporten, te lezen, te werken of te oefenen? Ben je bereid om een weekend op te offeren om een opleiding te volgen of te klussen aan je huis, in plaats van gezellig met je gezin, familie of vrienden andere dingen te doen? Ben je bereid om een keer niet op vakantie te gaan en dat geld te gebruiken voor waar je droom ligt? 

Vaak weten we heel goed wat we willen bereiken. Maar echt stilstaan bij de consequenties en wat er voor nodig is om deze dromen te realiseren doen we zelden. Ga een commitment met jezelf aan om je dromen te realiseren. „Ik wil vinoloog worden en ik ga mijn vakantiegeld gebruiken voor de opleiding.” „Ik wil met kerst de verbouwing en inrichting van het huis af hebben, dus ik ga de komende maanden elke avond 2 uur klussen.” 

Het stellen van doelen komen we ook dagelijks tegen in ons werk. Vaak zijn de doelen helder. Alleen is het ook duidelijk welke prijs hiervoor mag en moet worden betaald? Meer aandacht voor de klant, mag dat ten koste gaan van de snelheid waarmee een telefoongesprek afgehandeld wordt? En tegen welke prijs mogen bezuinigingen worden doorgevoerd? Wees dus duidelijk wat je visie is EN wat je hiervoor bereid bent te laten. Dan wordt een visie niet alleen maar een doel maar uiteindelijk ook een daadwerkelijk resultaat.