Kracht van focus

Focus is een keuze. Elke dag, elk moment heb je de keuze om je aandacht te richten op dingen die je positief stemmen of juist dingen die je humeur negatief beïnvloedden. Ook wel bekend als positivisme. Maar waarom lukt het de ene dag zonder dat je er mee bezig bent en een andere dag helemaal niet? Het antwoord hierop is juist dat kleine bijzinnetje: zonder dat je er mee bezig bent. 


Lees meer

1 tip om visie om te zetten in resultaat

Veel mensen hebben net als ik dromen, doelen en voornemens. En veelal zijn we ook erg geïnspireerd om deze te halen. Alleen verwachten we gek genoeg dat we hetzelfde kunnen blijven doen wat we altijd al deden. We willen gezonder leven, energieker zijn, leuker werk doen en meer vrije tijd. We dromen misschien van financiële onafhankelijkheid of van een wereldreis of een carriere als kok. We weten wat we willen en waarom we het willen. We zijn geïnspireerd. En dan stellen we doelen. En dan blijven we de dingen doen zoals we ze altijd gedaan hebben. 

Ondanks alle positieve energie en alle goede bedoelingen stranden we vaak hier. Een doel hebben en iets willen bereiken betekent namelijk ook dat je iets anders zult moeten laten. Wat ben jij bereid om op te geven voor je succes? Ben je bereid om elke dag een half uurtje eerder op te staan om te sporten, te lezen, te werken of te oefenen? Ben je bereid om een weekend op te offeren om een opleiding te volgen of te klussen aan je huis, in plaats van gezellig met je gezin, familie of vrienden andere dingen te doen? Ben je bereid om een keer niet op vakantie te gaan en dat geld te gebruiken voor waar je droom ligt? 

Lees meer